Logg inn
E-post:
Passord:

Glemt passord?

Handlekurv

..er tom!

Hurtigsøk
Avansert søk
Facebook
Butikk på Gressvik

Sunne Saker har butikk på Gressvik i Fredrikstad. En liten murbygning
rett ved parkeringsplassen for
Gressvik Torg.

Adresse:
Storveien 84 b
1621 Gressvik 

Åpningstider
(fra 1. sept. 2016)
Mandag: Stengt ( Flexitid)
Tirsdag kl. 11 - 16
Onsdag kl. 11 - 16
Torsdag kl. 11 - 18
Fredag kl. 11 - 16 
Lørdag kl. 10 - 15

Kart og veibeskrivelse:
Trykk her >>

Kontakt

Anne Solås 

Tlf 69 33 17 19
Mobil 932 43 480
E-post anne@sunnesaker.com

Klarna

Tips

 
Lager du maten fra bunnen av har du god kontroll på hva du spiser.

Rene råvarer: Gjør deg kjent med hva som finnes i butikken av rent kjøtt, ren fisk, grønnsaker og bær. Fisk, kjøtt, fugl og egg er gode kilder til proteiner. Grønnsaker og eventuelt litt bær er gode kilder til langsomme karbohydrater. Fett av god kvalitet tilfører viktige fettsyrer (se nedenfor). 

Sunne basisvarer: Hos Sunne Saker er det enkelt å velge sunne basisvarer. Alle matvarene er naturlig fri for gluten, fri for melkeprodukter, gjær og usunne tilsetningsstoffer. Det meste er uten egg og soya. Alt er beskrevet med næringsverdi og ingredienser slik at du enklere og tryggere kan gjøre valg som er riktige for deg. 

De fleste varene hos Sunne Saker er økologiske. En naturlig dyrking og bearbeiding gjør maten renere og bedre på smak. Den har også bedre næringsinnhold og er lettere å fordøye. Et økologisk jordbruk bidrar til å ta vare på naturressurser og miljø! Det legges også stor vekt på at dyrene skal ha det bra.  

Sunt fett: Bruker du økologiske oljer og fett fra Sunne Saker er du trygg på at fettet ikke er bearbeidet i industrien med kjemikalier og sterk oppvarming eller er tilsatt fyllstoffer, for eksempel stivelse. Rent meierismør (Røros-smør er økologisk), eller klarnet meierismør (Ghee) kan brukes av mange. Økologisk kokosolje eller økologisk kokosmelk / fett er trygge alternativer for dem som ikke tåler melkeprotein.

Riktig balanse mellom Omega 3 og Omega 6 er viktig for å opprettholde en god helse. Mange får i seg for mye Omega 6, blant annet gjennom planteoljer og korn. Vi bør derfor være på jakt etter gode kilder til Omega 3. Gode kilder er vill fisk som makrell, laks, sild, havørret osv.  Økologisk olivenolje, avokadoolje og rapsolje inneholder mindre Omega 6.

Balanserte måltider og stabilt blodsukker
Kroppen har det best når vi bruker naturlige ingredienser og har en god balanse mellom proteiner, fett og langsomme karbohydrater. Begrenser du mengden av karbohydrater kan du holde blodsukkeret stabilt. Da kan maten du spiser brukes til byggesteiner og energi. Stabilt blodsukker er viktig for energi, god helse og godt humør!----------


Hva er et "lavkarbo kosthold"? 

Begrepet lavkarbo omfatter mange kostholdsvarianter med redusert mengde karbohydrater og varierende mengde fett. Begrenser du karbohydratene kan du oppnå et stabilt blodsukker. Da kan kroppen bruke fett som drivstoff og byggesteiner. Et stabilt blodsukker gir også en generell helsegevinst. Forholdet mellom fett og karbohydrater bør tilpasses den enkeltes behov ut i fra helsetilstand, vekt og aktivitetsnivå.

Balansen mellom fett og karbohydrater og behovet for endringer i kostholdet varierer, 
mange får gode resultater med moderate endringer.


Har du store utfordringer på vekt og helse kan det være nødvendig å ta hensyn til flere ting:

- Stabilt blodsukker
- Riktig forhold mellom fett, karbohydrater og proteiner
- Nok næring fra rene råvarer
- Unngå kunstige tilsetningsstoffer og konserveringsmidler
- Unngå raffinert sukker og salt samt usunt fett.
- Mindre Omega 6 og mer Omega 3.
- Unngå melk og gluten

Alle varene i "Sunne Saker" er nøye vurdert. Du finner ingredienser og næringsinnhold på alle matvarene slik at du enklere kan gjøre gode valg som passer deg.

 


Sunn mat kan gi mer energi og bedre humør! 

Lytt til kroppen din - den forteller deg hva den trives med!